REFERENSER

VI RUSTAR UPP KULTURBYGGNADER

Tack vare vår gedigna kunskap och långa erfarenhet har vi under årens lopp fått förtroende att måla i många intressanta och historiska byggnader, bland annat kyrkor. Att renovera en kyrka innebär ett stort ansvar och användande av en rad olika tekniker – något som vi på Björklunds Fasad & Måleri behärskar.

TUNA KYRKA

Tuna Kyrka, en historisk byggnad som vi på Björklunds Fasad & Måleri fick äran att putsa upp.

I kyrkan har vi lagat puts och målat om tak, väggar och lagt äkta bladguld. Att måla om en kyrka innebär ett stort ansvar där det är viktigt att man har rätt kunskaper gällande olika tekniker. På grund av våra erfarenheter och kompetenser inför renoveringen av Tuna kyrka kunde vi prestera ett fulländat slutresultat. I Tuna kyrka har vi målat och använt oss av linoljefärg och emulsionsfärg. Dessa typer av färger torkar långsammare och det kräver därav mer antal strykningar än andra sorters färger. Enligt oss handlar inte renoveringar av kyrkor om att det ska gå snabbt, utan snarare om noggrannhet och precision. Det var just tålamod och noggrannhet hos våra medarbetare som blev framgångsreceptet för renoveringen.

Läs mer

SVINHULTS KYRKA

Klocktornet, korset och delar av fasaden har fått ett skönhetslyft.

Förarbetet är väldigt viktigt vid alla typer av målningsarbeten och sker oftast i tre steg – tvättning, skrapning och eventuell lagning med puts. Kyrkan har varit en central punkt i bygden ända sedan 1200-talet, men tack vare en växande församling revs den gamla timmerkyrkan och år 1876 invigdes den nuvarande kyrkan som också är Östergötlands högst belägna. Svinhults kyrka ligger i byn Svinhult i Ydre kommun och tillhör Sund-Svinhults församling i Linköpings stift. Kyrkan är Östergötlands högst belägna kyrka. Kyrkan uppfördes mellan åren 1872–1876 efter ritningar av byggmästare Johan Granqvist.

Läs mer

ODENSVI KYRKA

Korset på Odensvi kyrka är ett av många kors som vi har förgyllt under årens lopp.

En guldläggning av ett kors är ett speciellt arbete som föregås av upp till sex olika moment av förarbete och vi använder alltid 23 och ¾ karats äkta bladguld vid förgyllning. Odensvi kyrka är belägen i nordöstra Småland. Den tillhör Odensvi församling i Linköpings stift. Kyrkan byggdes under åren 1774–1776 av byggmästaren Eric Ekelund och murmästaren Jonas Zachrisson. Invigningen förrättades av kontraktsprostens son, biskop Jacob Axelsson Lindblom, måndagen den 6 juli 1778.

Läs mer

PROSTGÅRDEN

En gård full av liv och vackra detaljer – Välkommen till Prostgården i Västervik.

Vi på Björklunds Fasad & Måleri fick äran att renovera Prostgården och har sett till så att byggnaden har fått en ny kulör på fönster och fasad. Gårdshuset har målats med linoljefärg från Engwall & Claesson.

Läs mer

FLEXIBILITET, TILLFÖRLITLIGHET OCH PROFFSIGHET

Så lyder receptet på en långvarig och lyckad kundrelation.

Björklunds Fasad & Måleri har utfört måleriuppdrag för Rimforsa Strand sedan flera år tillbaka och under årens lopp har det blivit många olika arbeten. Veronica Eriksson, ägare av Rimforsa Strand, berättar att Björklunds noggrannhet är något som tilltalar henne.

– De håller jämt ordning och reda vilket tilltalar oss väldigt mycket. Jag har även anlitat Björklunds privat. De utförde jobbet medan vi var på semester och när vi kom hem stod allt helt klart. En annan anledning till företagens långa och lyckade relation är att Björklunds är väldigt hänsynstagande och flexibla, berättar Veronica.

– Vårt hotell bedriver verksamhet året runt och gästen måste alltid stå i fokus, något som Björklunds tar stor hänsyn till. Ett gott bemötande är viktigt när det ständigt rör sig gäster i våra lokaler. De är trevliga killar helt enkelt!

Läs mer

VI HAR NÖJDAST KUNDER

Björklunds Fasad & Måleri utför alla typer av måleriarbeten med samma proffsighet och under årens lopp har även många mindre arbeten genomförts.

Ett utav dem var den invändiga målningen av en utbyggnad tillhörande familjen Jalmingers hus i Björksnäs utanför Vimmerby.

Det var under vintern 2016 som familjen Jalminger bestämde för att bygga ut deras villa i Björksnäs. Huset skulle utökas med 40 kvadratmeter och TS bygg i Södra Vi stod för påbyggnaden.

– Vi valde att anlita Björklunds Fasad & Måleri genom en rekommendation från TS Bygg och det är vi väldigt nöjda med såhär i efterhand, berättar Andreas Jalminger.

– Vi trodde att det skulle bli mer komplicerat att måla då det är så högt i tak, men det utförde Björklunds Fasad & Måleri smidigt och omsorgsfullt. Utbyggnaden har med tiden blivit ett allrum för familjen där de både spenderar mysiga kvällar framför brasan eller äter trevliga middagar.

– Resultatet strålar både av proffsighet och noggrannhet och vi är väldigt glada över att Björklunds Fasad & Måleri fick sätta färg på vår nya favoritplats i huset!

Läs mer

KONTAKTA OSS IDAG