Vi sätter färg på kulturbyggnader.

Tack vare vår gedigna kunskap och långa erfarenhet har vi under årens lopp fått förtroende att måla i många intressanta och historiska byggnader, bland annat kyrkor. Att renovera en kyrka innebär ett stort ansvar och användande av en rad olika tekniker – något som vi på Björklunds Fasad & Måleri behärskar.

Med ett öga för detaljer

I dem djupa skogarna utanför Kisa ligger anrika Föllingsö Herrgård. När det historiska och klassiska huset behövde en invändig upprustning stod det naturligt för Björklunds Fasad & Måleri att bevara så mycket som möjligt av dess originella detaljer. I det rymliga allrummet möts nu de stilrena vita väggarna med de rustikt vackra träbjälkarna och ger ett modernt men avspänt intryck. 

Tidigare kunder.

Atrio Arkitekter Västervik,
Ann Marie Dahlin
070-828 90 21
Byggnads AB Jarledal & Svensson,
Lars Jarledal.
070-511 99 42
HSB
Veronica Johansson
010-451 31 29
Jens Åke Bygg AB
Jerry Karlsson
070-601 31 05
Kalmar Länsmuseum
Richard Edlund
0480 - 45 13 43
Kinda Pastorat  
Anna Rambin
0494-29 04 52
Kulturfastigheter i Linköping AB
Jeanette Phil
013-20 86 93
Rimforsa Strand
Veronica Eriksson
070-975 68 14
Södra Tjust Pastorat
Annika Deltin
0490-842 97

VI MÅLAR STORT SOM SMÅTT.

Björklunds Fasad & Måleri utför alla typer av måleriarbeten med samma proffsighet och under årens lopp har även många mindre arbeten genomförts. Ett utav dem var den invändiga målningen av en utbyggnad tillhörande familjen Jalmingers hus i Björksnäs utanför Vimmerby. 

Det var under vintern 2016 som familjen Jalminger bestämde för att bygga ut deras villa i Björksnäs. Huset skulle utökas med 40 kvadratmeter och TS bygg i Södra Vi stod för påbyggnaden.
– Vi valde att anlita Björklunds Fasad & Måleri genom en rekommendation från TS Bygg och det är vi väldigt nöjda med såhär i efterhand, berättar Andreas Jalminger.
– Vi trodde att det skulle bli mer komplicerat att måla då det är så högt i tak, men det utförde Björklunds Fasad & Måleri smidigt och omsorgsfullt. Utbyggnaden har med tiden blivit ett allrum för familjen där de både spenderar mysiga kvällar framför brasan eller äter trevliga middagar.
– Resultatet strålar både av proffsighet och noggrannhet och vi är väldigt glada över att Björklunds Fasad & Måleri fick sätta färg på vår nya favoritplats i huset!

Oppeby Kyrka

Under våren 2015 stod Björklunds Fasad & Måleri för en invändig renovering av Oppeby kyrka. Det var en omfattande upprustning där bland annat tak, väggar, golv och bänkar skulle målas om. Kyrkan målades med linojle- och kalkfärger som föreskrivs i den typen av byggnader. Oppeby kyrka uppförd 1760 på ett näs mellan sjöarna Åsunden och Nimmern i Östergötlands län. Det blev murmästaren och klockaren, Anders Hansson, som fick förtroendet att uppföra kyrkan. Trätornet uppsattes av byggmästaren Per Carlsson.

Odensvi kyrka

Korset på Odensvi kyrka är ett av många kors som vi har förgyllt under årens lopp. En guldläggning av ett kors är ett speciellt arbete som föregås av upp till sex olika moment av förarbete och vi använder alltid 23 och ¾ karats äkta bladguld vid förgyllning. Odensvi kyrka är belägen i nordöstra Småland. Den tillhör Odensvi församling i Linköpings stift. Kyrkan byggdes under åren 1774–1776 av byggmästaren Eric Ekelund och murmästaren Jonas Zachrisson. Invigningen förrättades av kontraktsprostens son, biskop Jacob Axelsson Lindblom, måndagen den 6 juli 1778.

Svinhults kyrka

Under hösten pågår en stor renovering av kyrkans exteriör. Klocktornet, korset och delar av fasaden ska få ett skönhetslyft. Förarbetet är väldigt viktigt vid alla typer av målningsarbeten och sker oftast i tre steg – tvättning, skrapning och eventuell lagning med puts. Kyrkan har varit en central punkt i bygden ända sedan 1200-talet, men tack vare en växande församling revs den gamla timmerkyrkan och år 1876 invigdes den nuvarande kyrkan som också är Östergötlands högst belägna. Svinhults kyrka ligger i byn Svinhult i Ydre kommun och tillhör Sund-Svinhults församling i Linköpings stift. Kyrkan är Östergötlands högst belägna kyrka. Kyrkan uppfördes mellan åren 1872–1876 efter ritningar av byggmästare Johan Granqvist.

Flexibilitet, tillförlitlighet och proffsighet

Så lyder receptet på en långvarig och lyckad kundrelation. Björklunds Fasad & Måleri har utfört måleriuppdrag för Rimforsa Strand sedan flera år tillbaka och under årens lopp har det blivit många olika arbeten. Veronica Eriksson, ägare av Rimforsa Strand, berättar att Björklunds noggrannhet är något som tilltalar henne. 

Under 2014 och 2015 renoverades alla 35 hotellrum vilket var ett stort projekt som bland annat innebar ommålning av snickerier, schablonmålning och tapetsering. Innan dess har Björklunds även utfört badrumsrenovering, fasadmålning och ommålning av hotellets lador. Veronica tycker att närheten till Björklunds Fasad & Måleri är en stor fördel i deras samarbete.
– Vår devis är ”Så nära som möjligt, så långt som möjligt” och vi vill såklart gärna gynna de lokala aktörerna. Om något problem skulle uppstå är de väldigt tillmötesgående och löser det snabbt tack vare att de finns så nära. De är väldigt enkla och smidiga att arbeta med. Hon tillägger att Björklunds är mycket noggranna och levererar vad som förväntas, vilket alltid är en trygghet i ett samarbete.
– De håller jämt ordning och reda vilket tilltalar oss väldigt mycket. Jag har även anlitat Björklunds privat. De utförde jobbet medan vi var på semester och när vi kom hem stod allt helt klart. En annan anledning till företagens långa och lyckade relation är att Björklunds är väldigt hänsynstagande och flexibla, berättar Veronica.
– Vårt hotell bedriver verksamhet året runt och gästen måste alltid stå i fokus, något som Björklunds tar stor hänsyn till. Ett gott bemötande är viktigt när det ständigt rör sig gäster i våra lokaler. De är trevliga killar helt enkelt!

VI MÅLAR STORT SOM SMÅTT.

i värderar alla kundrelationer högt och ett gott bemötande är alltid viktigt i vår bransch.